Frissen Fejérből

2022.07.24. 12:43

Kivilágítatlanul és ittasan motorozott egy 22 éves polgárdi férfi, el is gázolták

Police.hu

Forrás: Police.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon indított büntetőeljárás adatai alapján egy 22 éves polgárdi lakos 2021. június 27-én hajnalban Kőszárhegy felől közlekedett a 7-es számú főúton, Polgárdi külterületén egy kivilágítatlan segédmotor-kerékpárral. A fiatal férfi a jobbra tartás szabályát figyelmen kívül hagyva, a forgalmi sávokat elválasztó terelővonal közelében haladt, amikor nekiütközött egy, a szemközti forgalmi sávban előzési manőver miatt kihúzódó Ford típusú személygépkocsinak és súlyos sérüléseket szenvedett. A 22 éves motorosnál felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, amely pozitív értéket jelzett, a további mérési eredmények pedig ugyancsak megerősítették, hogy a férfi valóban ittasan vezetett.

Forrás: Police.hu

A székesfehérvári rendőrök a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban továbbították a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek - írja a police.hu.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. A rendőrség kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé!

Forrás: Police.hu

Semmi nem adhat okot arra, hogy miután alkoholt fogyasztottak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét!

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!