Frissen Fejérből

2022.07.25. 14:52

Jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmében vett részt egy férfi

A Fejér Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki három társával jelentős mennyiségű kábítószer megszerzésében, készítésében és értékesítésében vett részt.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels

A nyomozás adatai szerint a férfi 2020. augusztus 10. és 2020. december 31. között az egyik társának utasítása alapján, további két társával és ismeretlen személyekkel 80 liter amfetaminolajat, 1 kg metamfetamint vásárolt külföldön, valamint egy budapesti lakásban amfetamin tartalmú kábítószert készített, amelyet értékesítés céljából egyik társának adott át. A gyanúsított egyik társának utasítására 2,5 liter amfetaminolajat adott át ismeretlen személynek.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, - amely 5 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés - alaposan lehet tartani a férfi szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá mivel a cselekményt a hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állva követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye, valamint az ismeretlen társakra figyelemmel a bizonyítás megnehezítésének a veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!