Kék hírek

2022.07.28. 11:39

Hamis védettségi igazolványt készített egy szerb férfi, hogy sportmérkőzésre mehessen

A Székesfehérvári Járási Ügyészség hamis közokirat készítésével elkövetett védettségi igazolással való visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a szerb férfivel szemben, aki hamis védettségi igazolványt készített.

Főügyészség

Illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2022. január 22-e előtt, Budapesten készített egy saját nevére kiállított, 2021. december 11-i keltezésű védettségi igazolványt, amelyet két fénymásolt papírlapból ragasztott össze és laminálással egybefogott. Emellett a vádlott egy szerb útlevélmásolatot is készített oly módon, hogy azt egy számítógépes program segítségével, a saját adataival kitöltötte. A férfi 2022. január 22-én egy székesfehérvári sportmérkőzésen, a mérkőzésre bejutás érdekében a hamis védettségi igazolványt, és a hamis szerb útlevélről készített fénymásolatot is felmutatta, ezáltal azt felhasználta.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!