Frissen Fejérből

2022.07.01. 15:34

Évekig tagadta a szerelő, hogy nála lenne a tulajdonos gépjárműve

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a javítás miatt rábízott gépkocsit nem adta vissza a tulajdonosának.

Kecskés Zoltán

Visszakerült az eltűnt autó a tulajdonosához

Forrás: Pixabay

A vádemelés tényéről a megyei főügyészség adott tájékoztatást. Jászberényiné Király Teodóra sajtószóvivő összegzése szerint a férfi 2019. szeptemberében Dunaújvárosban átvette a gépkocsit a tulajdonosától javításra. A vádlott a javítást nem végezte el, a gépjárművet a sértett előtt letagadta, majd pedig elérhetetlenné vált. A sértett a férfinak a gépjárművel egyidejűleg átadott 20.000,- Ft-ot a javítás költségeinek fedezésére. A nyomozó hatóság a gépkocsit a vádlottól lefoglalta, a sértettnek kiadta, ily módon az okozott kár nagy része megtérült.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás alkalmazását, a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását, továbbá vagyonelkobzást indítványozott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!