Frissen Fejérből

2022.07.26. 16:33

„Életmentés” Kápolnásnyéken

Életmentésre kapott riasztást a pusztaszabolcsi tűzoltó örs, a gárdonyi rendőrök járőre, a pázmándi önkéntes tűzoltóság és a mentők ápolója, orvosa. Különlegesnek ugyan nem volt mondható a mentés, ahogy ez később kiderült, de 13 ember odaérkezett a riasztás után.

E. Várkonyi Péter

„Visszavonulóban az „életmentők”

Forrás: E.Várkonyi Péter

Kápolnásnyéken, a Tó utcában a szomszédok figyelmessége és segíteni akarása volt példamutató, mert két napja nem látták a szomszédot, akivel egyébként a nap csaknem minden szakaszában köszöntik egymást. Nem kissé ijedtek meg. Először próbáltak bejutni az ajtón, de az kulcsra zárva nem engedett. Ezután a zsalun kiabáltak be, de ez is hiábavalónak bizonyult. Néhány perc elteltével az ismételt hangoskodásra, riasztásra érkezett valamilyen gyenge hangjelzés, nyögés, de ez nem volt megnyugtató, nem adott bizonyosságot, hogy baj van-e? Az udvari szomszédok nem adták fel a segítségnyújtást, de mivel tenni nem tudtak semmit, riasztották a tűzoltókat, mentőket, akik igen hamar csaknem egyszerre érkeztek.

Forrás: E. Várkonyi Péter

Tizenhárom, szolgálatban lévő férfiemberből a tűzoltók jutottak be a többszobás lakásba, ahol csaknem tátva maradt a szájuk a csodálkozástól. „Emberünk”, aki nem adott „életjelet” magáról, a kihúzott kanapén feküdt betakarva a pokróccal, élvezte a nyugalmat. Rövidesen kiderült, hogy a hétvégén a barátaival egy buliban nagyon jól érezte magát, és ennek fáradalmait heverte, immáron másfél napja, senkitől nem zavartatva.

Forrás: E. Várkonyi Péter

Ilyenkor mit tehetnek a segítők? A mély álomban lévőt alig lehetett felébreszteni, több szóra bírni, ezért szép álmokat kívánva neki, mindenki visszavonult. A szomszédok megkönnyebülve tértek haza. Bizonyára elbeszélgetnek majd barátjukkal, ha eljön az ideje. Így végződött a „szerencsés életmentés” a Tó utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!