Frissen Fejérből

2022.07.29. 09:02

Egy dunaújvárosi újszülötthöz érkeztek, amikor látták: defektet kapott a mentőautó

A dunaújvárosi kórházba érkezett a mentőegység, hogy egy frissen született újszülöttnek segítsenek, ám a technika közbeszólt.

Szanyi-Nagy Judit

Hálásan köszönik az életmentő segítséget

Forrás: Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat közösségi oldala

Az intézményhez a neonatológiai (újszülött kori betegségekkel foglalkozó) rohamkocsi helyett az orvos nélküli neonatológiai egység vonult ki párhuzamosan érkezett riasztások miatt – egy légzészavarban szenvedő babához kaptak jelzést. A kisbabát a helyszínen szerencsére sikeresen ellátták, ám szállítani a defektet kapott mentőautóval nehezen tudták volna. Szóval a mentők megpróbálták a kereket kicserélni, de a csavarok kézzel meglazíthatatlanok voltak. Sajnos a mobil gumis éppen foglalt volt. Viszont a kerékben lévő minimális nyomással még sikerült elgurulniuk a közeli gumiszervizbe – írta meg közösségi oldalán a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat.

"Az ott dolgozók percek alatt megemelték az autót, levették a kereket, megállapították a szelepszár hibáját. Pár perc alatt kicserélték a szelepet, visszarakták a kereket, nyomatékkulccsal meghúzva a csavarokat. A munka végeztével nem fogadtak el semmit, nem kellett fizetni, ingyen megcsinálták az egész munkát, szó szerint percek alatt! A géppel lélegeztetett kisbaba végig stabil volt. Hála a gyors és önzetlen segítségnek, szinte időveszteség nélkül, stabil állapotban adhattuk át a székesfehérvári intenzív osztályon" – számoltak be az esetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!