Frissen Fejérből

2022.06.27. 14:27

Öt migránsnak nyújtott segítséget egy ukrán embercsempész

A Székesfehérvári Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak az ukrán férfinak a letartóztatását, aki 2022. június 22-én öt afgán migránsnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi egy ismeretlen kilétű személlyel megállapodott abban, hogy a migránsokat fejenként 2.700,- Euroért Ausztriába eljuttatja. Ennek érdekében a szerb-magyar határ közelében a menekülteket felvette a gépjárművébe és Ausztria irányába indult. A rendőrök Székesfehérváron ellenőrzés alá vonták a gépkocsit, amelynek utasterében négy, csomagtartójában pedig egy afgán állampolgár tartózkodott.

A fentieken túl felmerült a megalapozott gyanú arra vonatkozóan, hogy a férfi 2022. május 26. és június 19. között még négy napon szállított migránsokat Ausztria irányába.

A gyanúsított vonatkozásában alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, illetve további bűncselekményeket valósítana meg.

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet a gyanúsított és védője tudomásul vett, így a döntés végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!