Frissen Fejérből

2022.06.01. 15:13

Letartóztatásban a Fehérváron fogott szerb embercsempész

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványt tett annak a szerb férfinak a letartóztatására, aki 14 személynek segített az államhatár jogellenes átlépésében.

Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei 2022. május 30. napján 09.20 óra körüli időben Székesfehérvár külterületén vontak ellenőrzés alá egy osztrák felségjelű kistehergépkocsit, melynek rakterében 8 egyiptomi és 6 pakisztáni férfi utazott. 

Az utasok a jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, és megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a gépkocsi szerb sofőrje a személyeket azzal a céllal szállította, hogy az államhatárt jogellenesen átlépjék. 

Erre tekintettel a nyomozó hatóság a sofőrt őrizetbe vette, és embercsempészés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. 

Mivel a Magyarországon lakóhellyel nem rendelkező férfi vonatkozásában fennáll annak a lehetősége, hogy szabadlábon hagyása esetén elhagyná az országot és a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, ezért a Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására.

 A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, és a szerb elkövetőt letartóztatta. A végzés ellen a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!