Frissen Fejérből

2022.06.17. 15:00

Interneten csalt ki pénzt az emberektől egy fiatalkorú - Vádat emelt a Székesfehérvári Járási Ügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csalás és személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat egy fiatalkorú fiúval szemben, aki 2021. nyarán internetes hirdetéseivel hét személyt tévesztett és károsított meg.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a fiú egy közösségi oldalon különböző termékeket hirdetett értékesítésre, azonban azok eladása ténylegesen nem állt szándékában, célja a hirdetésre jelentkező személyek megtévesztésével az volt, hogy tőlük jogtalanul a meghirdetett termék ellenértékét megszerezze. A bizalom elnyerése érdekében a vádlott több, hirdetésre jelentkező személynek sajátjaként küldte el egyik sértettje fényképes személyi igazolványának fotóját, amit a vádlott éppen a személyazonosság igazolására kért a „vevőtől”. 

A fiú a fenti módszerrel hét személyt károsított meg, azonban az általuk előre elutalt vételárat mindannyiuknak visszafizette, így a csalással okozott közel 80.000 Ft kár teljes egészében megtérült.  A vádlott ugyanilyen cselekmény miatt feltételes ügyészi felfüggesztés hatálya alatt állt a bűncselekmények elkövetésekor, ezért a Székesfehérvári Járási Ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság vele szemben büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!