Frissen Fejérből

2022.06.13. 13:06

Húsz éven át bántalmazta házastársát egy székesfehérvári férfi

A Fejér Megyei Főügyészség kapcsolati erőszak vétsége és más bűncselekmény miatt letartóztatását indítványozta annak a székesfehérvári férfinak, aki mintegy húsz éven keresztül bántalmazta házastársát.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A nyomozás adatai szerint a férfi 2001 óta áll kapcsolatban a sértettel, akivel 2006-ban  házasságot kötött. A házasságból 2009-ben közös gyermekük született, aki sajátos nevelési igényű. A férfi kapcsolatuk kezdete óta rendszeresen többször a gyermek jelenlétében is bántalmazta a nőt, megöléssel fenyegette, továbbá a gyermeket is több esetben megütötte. A gyanúsított 2022. június 4-én reggel egy konyhakést tartott a nő szívéhez, miközben azzal fenyegette meg, hogy amennyiben kihívja a rendőrséget, megöli a gyermek jelenlétében. A férfi ezt követően a gyermeket és a nőt is megütötte. A nő a bántalmazás következtében könnyű személyi sérülést szenvedett. 

Figyelemmel arra, hogy a férfi a cselekményeit rendszeresen követte el a vele közös háztartásban élők sérelmére, alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértettek befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené, illetve veszélyeztetné, valamint a sérelmükre újabb személy elleni erőszakos bűncselekményt valósítana meg. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!