A biztonságos kikapcsolódásért

2022.06.30. 11:48

Hasznos vagyonvédelmi tanácsok, ha nyaralását tölti a Velencei-tó partján

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyári turisztikai szezonban kiemelt figyelmet fordít a Velencei-tó térségében és a jelentős vendégforgalmat lebonyolító településeken élők és oda látogatók közbiztonságérzetének növelésére.

police.hu

Forrás: police.hu

Hosszú évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az idegenforgalmi idényben Fejér megyébe látogató turisták száma jelentősen megnő. Az évnek ebben az időszakában a rendőrség megerősített létszámmal van jelen a kiemelt üdülőövezetek térségében éppúgy, mint a nagyobb tömegeket vonzó helyszíneken. Az egyenruhások aktív, segítő közterületi jelenléttel garantálják a bekövetkezett eseményekre történő gyors és szakszerű reagálást, továbbá biztosítják a bűnözés elleni hatékony fellépést. Megnövekedett feladatai eredményes végrehajtása érdekében a rendőrség szorosan együttműködik a társszervekkel, az önkormányzatokkal és civil szervezetekkel.  

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Velencei-tó partján élőktől és oda látogatóktól, továbbá egyéb megyei helyszínen kikapcsolódni szándékozóktól kéri, fogadják meg az alábbi vagyonbiztonsági ajánlásokat:

  • Gondoskodjanak a felügyelet nélkül hagyott ingatlan nyílászáróinak megfelelő állapotáról, zárva tartásáról, érdemes biztonsági rendszer kialakítása a megfelelő védelem eléréséhez!
  • Vagyontárgyakat, amennyiben lehetséges, hagyják otthon, azonban nagy mennyiségű készpénzt, jelentősebb értéktárgyat még otthon se tároljanak!
  • A pénztárcát, bankkártyát, mobiltelefont és okmányokat mindig biztonságos helyen tartsák! Azokat ne egy helyen és ne a ruházat vagy a táska külső zsebeiben tárolják, hanem minél közelebb a testükhöz!
  • A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tárolják egymás mellett!
  • Tömegközlekedési eszközön utazva a táskát cipzározzák össze, és lehetőség szerint szorítsák magukhoz!
  • Mindig ügyeljenek arra, hogy járműveiket zárt állapotban, sötétedés esetén kivilágított parkolóban hagyják el!
  • Lehetőség szerint vízparton vegyék igénybe az értékmegőrzőt!
  • Értékeiket sose hagyják őrizetlenül sem az autóban látható helyen, sem a strandon törölközővel lefedve!
  • Nagyobb összegű készpénzt ne vigyenek magukkal, fürdés közben pedig vízhatlan tokban tartsák azt nyakukban!

További vagyonvédelmi tanácsokat az alábbi helyen olvashat.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!