Frissen Fejérből

2022.06.30. 13:05

Halálos kimenetelű munkahelyi baleset történt Kincsesbányán (frissítve)

Nem megerősített információink szerint, halálos kimenetelű munkahelyi baleset történt Kincsesbányán, egy szennyvíztisztító telepen.

Házi Péter

Forrás: police.hu

A feol információi szerint egy ember életét vesztette a balesetben, ketten pedig kórházba kerültek. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt a szennyvíztisztító telepen, de a helyiek tudni vélik, hogy valamilyen gázok szabadultak ki, ez okozhatta a tragédiát. Információink szerint, a rendőrség már a helyszínen vizsgálja a tragédia körülményeit.

Frissítés:

A feol megkeresésére igen gyorsan reagált a rendőrség. Amint a megyei sajtóosztálytól megtudtuk, délelőtt érkezett a bejelentés a rendőrségre arról, hogy Kincsesbányán, a Vaskapu utcában lévő szennyvízátemelő telepen egy fehérvárcsurgói lakos munkavégzés közben a szennyvízaknába esett. 

Forrás: police.hu

A katasztrófavédelem munkatársai a férfit kiszabadították az aknából, majd a mentők a helyszínen sajnos már csak a halál beálltát állapíthatták meg. A helyszínen tartózkodott az elhunyt további két kollégája is, akiket a mentők kórházba szállítottak.

Az eset kapcsán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása az esettel kapcsolatban:

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, Szabó-Bisztricz Anett a Kincsesbányán történt balesettel kapcsolatban kérdésünkre elmondta, hogy a tűzoltók egy mintegy 4 méter mély szennyvízátemelő aknából húztak fel egy embert. Egy tűzoltó légzőkészülékben, kötélbiztosítás mellett ment az aknába, ahonnan mentőkötél segítségével húzták fel a bentrekedt személyt.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!