Frissen Fejérből

2022.06.22. 11:02

Elképesztő lélekjelenlét - 8 éves kisfiú mentette meg nagymamája életét Dégen

Megható történetről számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Egy 8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen, aki egy percre sem veszítette el a lélekjenlétét miután a nagyi játék közben rosszul lett, és igazi hősként viselkedett. Példaértékű az, amit tett a kisgyermek!

feol.hu

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Dégre kérte a mentők gyors segítségét egy 8 éves kisfiú tegnap, mert miközben ország-várost játszottak, a 65 év körüli nagymamája hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult. A gyermek egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t. A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével a kisfiú megvizsgálta a nagyit, aki ekkor már nem lélegzett. A mentésvezető azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is. A fiú eközben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte a mellkaskompressziót. Az enyingi bajtársak is perceken belül helyszínre értek és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete is hamarosan csatlakozott. Hosszasan küzdöttek közösen a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba az asszonyt. Az Országos Mentőszolgálat teljes bejegyzése IDE kattintva olvasható el.

Ez a történet is bizonyítja, hogy az igazi hősök köztünk élnek!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!