Frissen Fejérből

2022.06.28. 09:01

A lakosság élet- és vagyonbiztonsága túlmutat a határokon

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság örömmel számolt be, hogy Simontornyán, a megyehatár Tolna felé eső részén, önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltósággá avatták a helyi tűzoltó egyesületet.

Kecskés Zoltán

Simontornya Önkéntes Tűzoltó Egyesület múltja százharminchat évre nyúlik vissza

Forrás: Egyesület

A közlemény szerint, a szabadidejükben a lakosság biztonsága és a gyors segítségnyújtás iránt elkötelezett önkéntesek júliustól a vállalt készenléti időben a hivatásos tűzoltók nélkül is felszámolhatják a káreseteket két Tolna és egy Fejér megyei településen. Az egyesület tagjait a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott országos tűzoltósági főfelügyelője köszöntötte a hétfőn, a beiktatási ünnepségen.

Bár a szervezet székhelye Tolna megyében van, tevékenységét mégis a szomszédos Fejér megye sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságával szoros együttműködésben végzi, hiszen a lakosság élet- és vagyonbiztonsága túlmutat a megyehatáron, ezért a gyors és hatékony segítség mindig a legközelebbi tűzoltóságról érkezik.

Az önálló beavatkozásra feljogosító oklevelet Tóth Bálint, az egyesület elnöke vette át Fülep Zoltán tűzoltó ezredestől, majd az együttműködési megállapodást Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át. Az egyesület tevékenységét a jövőben mentorként Bálint Péter tűzoltó őrmester, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója támogatja.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!