Ne fürödjünk a víztározókban!

2022.06.30. 11:15

A keddi felelőtlenség tragédiához vezetett Száron

A szári polgármester Németh Norbert, közösségi oldalán tájékoztatást tett közzé a keddi tragikus, gyümölcsösben történő balesetről, amelyet a cégtől kapott. Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a víztározókat messzire kerüljék el az emberek, mert abba tilos fürdeni!

Kecskés Zoltán

Ne engedjünk a kísértésnek a nyári forróságnak, mert az könnyen tragédiához vezethet

Forrás: Pixabay

„Június 28-án, kedden, a szári gyümölcsösben munkaidőn kívül, a nyári szezonmunkások bemásztak az öntözővíztározóba fürdeni. Sajnos két úszni nem tudó fiatalkorút a gazdaságban dolgozóknak kellett kimenteni. Mindkettőjüket életveszélyes állapotban szállították el, az egyikőjüket a mentőegységnek sem sikerült megmenteni." – olvasható a bejegyzésben.

Igyekeztünk telefonon is elérni a polgármestert, aki röviden reagált a megdöbbentő esetre:

– Fogalmam sincs, hogyan történhetett... A körülbelül 80 hektáros gyümölcsösbe minden évben rengeteg munkás érkezik, mivel sok kézi erő kell ahhoz, hogy leszedjék a meggyet, de ilyen tragédia még soha nem történt. Ötletem sincs, hogy miként jutott eszükbe belemenni a mély, és ebből adódóan hideg vízbe. Természetesen minden víztározó legális, öntözésre használják és fizikai határ védi, magyarán körbe van kerítve, de mivel ezek a munkások ott dolgoztak, ezért hivatalosan tartózkodhattak a területen. Megkérnék nyomatékosan mindenkit, hogy a víztározóba ne fürödjenek! Vigyázzunk egymásra!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!