Frissen Fejérből

2022.05.16. 14:17

Vádat emeltek azzal a fiúval szemben, aki apja élettársának gyermekével végzett szexuális cselekményt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség folytatólagosan megvalósított, tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt azzal a 16 éves fiúval szemben, aki apja élettársának lányával végzett szexuális cselekményt.

Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a vádlott apja és annak élettársa 2020. augusztusában párkapcsolatot létesítettek egymással, és a nő a 9 éves lányával együtt a vádlott apjának Fejér megyei ingatlanába költözött. A lány az első pár napban anyjával és a vádlott apjával aludt egy szobában, majd a fiú szobájába költözött át. A fiú és a sértett között jó kapcsolat alakult ki, többször vigyázott a kiskorúra, amely alkalmak során a lánnyal szexuális cselekményt végzett. A vádlott megkérte a sértettet, hogy a történtekről ne beszéljen senkinek. 

A lány 2020. novemberében anyjának és a vádlott apjának beszámolt a vádlott cselekményeiről. A sértett anyja másnap feljelentést tett és a sértettel elköltöztek a házból. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak börtönbüntetését indítványozta. Az ügyészség indítványozta továbbá annak megállapítását is, hogy a fiatalkorú vádlott a szabadságvesztés felfüggesztésének próba ideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!