Frissen Fejérből

2022.05.26. 14:26

Vád szerint ítélte el a bíróság a bolgár férfiakat, akik katalizátorokat loptak országszerte

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészség indítványa szerint ítélte börtönbüntetésre azt a két bolgár férfit, akik az ország különböző városaiban loptak katalizátorokat.

Főügyészség

Forrás: police.hu

A 40 éves és a 28 éves elkövetők 2020 júliusától egy éven keresztül azzal a céllal utaztak Magyarországra, hogy egy meghatározott típusú autó katalizátorát szereljék le parkoló kocsikról.

A férfiak az ország nagyvárosaiban, köztük Budapesten, Debrecenben, Győrben, Szombathelyen és Székesfehérváron összesen 32 kocsi katalizátorát szedték le.

A férfiakat 2021. július 23-án egyik cselekményüket követően a debreceni rendőrök elfogták, és őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványa alapján letartóztatásba kerültek. 

Az ügyészség többszörösen minősített lopás bűntette miatt emelt vádat velük szemben.

A bíróság előkészítő ülésen mondta ki a jelenleg is letartóztatásban lévő elkövetők bűnösségét, és az ügyészi mértékes indítvány szerint egy év három hónapi börtönbüntetést szabott ki velük szemben. 

A bíróság döntése ellen az egyik elkövető és védője enyhítésért fellebbezett, míg a másik terhelt kapcsán az ítélet jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!