Frissen Fejérből

2022.05.10. 08:28

Négy illegális migránst szállított egy német embercsempész, a Pentele hídon kapcsolták le őket

A sofőr autójában négy illegális migránst szállított.

police.hu

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály által kiadott jelzés alapján a Fejér megyei rendőrök 2022. május 9-én éjfél körül az M8-as autópálya 82+600-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon ellenőriztek egy német honosságú járművet, amelyet egy 64 éves német férfi vezetett.

A jármű utasterében négy, magát török állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a sofőrrel együtt a rendőrségre előállították.

A rendőrök az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon a német járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás - írja a rendőrség

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!