Frissen Fejérből

2022.05.10. 11:28

Három éven keresztül erőszakolta felesége unokáját egy Fejér megyei férfi

A Fejér Megyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2018-tól házastársa unokájával rendszeresen szexuális cselekményt végzett.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a férfi a felesége gyermekének a lányával jó kapcsolatot alakított ki. A vádlott és a kiskorú sok időt töltöttek kettesben, a gyermek együtt volt a férfival a mezőgazdasági munkák elvégzésekor, közösen gondozták a vádlott állatait, horgászni is együtt jártak. A férfi kihasználva a közte és a kiskorú sértett közötti bizalmi viszonyt, 2018-tól rendszeresen szexuális cselekményt végzett a gyermekkel. A férfi a mobiltelefonján pornófilmeket is mutatott a sértettnek. Édességeket, illetve nagyobb értékű ajándékokat vásárolt a lánynak a bizalma fokozása érdekében, és megkérte, hogy a történtekről senkinek ne beszéljen. A gyermek 2020-tól többször kérte a vádlottat a cselekménye befejezésére, azonban a férfi a kérésnek nem tett eleget. A vádlott cselekménye 2021. februárjában lepleződött le, amikor a gyermek az iskolában beszámolt az iskolapszichológusnak a vele történtekről, majd az anyja feljelentést tett a férfival szemben. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből való kizárást indítványozott. A főügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el a férfit minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!