Ügyészségi hírek

2022.05.27. 16:00

Embertelen körülmények között, csomagtartóban vitt migránsokat egy román embercsempész az M6-oson

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a román embercsempészt, aki 2022. május 23-án egy személygépkocsi csomagtartójában szállított migránsokat.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A nyomozás adati szerint a férfi egy kombi típusú gépjárműbe a kapott koordináták alapján öt pakisztáni, egy indiai és egy afgán állampolgárt vett fel, akik közül négyen a gépjármű hátsó üléseire, hárman pedig a gépjármű csomagtartójába szálltak be. A gépkocsi zárt, sötét, levegőtlen, ülések és biztonsági berendezések nélküli szűk csomagterébe bezsúfolt személyeknek a megállás nélküli, órákon át tartó szállítása a minimális higiéniai lehetőségek biztosítása nélkül történt, a szállított személyeknél légszomj lépett fel.

A rendőrség az M6-os autópálya 57-es kilométerszelvényében igazoltatás alá vonta a gépjárművet, amelynek során a férfi cselekménye lelepleződött. 

A Dunaújvárosi Járásbíróság a vádlottat 3 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, 6 évre kiutasította Magyarország területéről és elrendelte a letartóztatását is. A bíróság döntése ellen a vádlott és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!