Frissen Fejérből

2022.05.10. 15:00

Egy évet tölthet a börtönben az M7-esen balesetett szenvedett, ittas sofőr

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészség indítványa szerint börtönbüntetésre ítélte az ittasan vezető férfit, aki 2018-ban az M7-en két utassal az autójában balesetet szenvedett.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pexels.com

A 33 éves férfi 2018. szeptember 21-ére virradó éjszaka folyamán Siófokon italozott, majd élettársával és annak fiával autóba ült, és az M7 autópályán elindultak hazafelé. A férfi úgy vezette ittasan a kocsit, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezett. Az autópályán elvesztette uralmát a kocsi felett, és a bal oldali szalagkorlátnak ütközött, majd onnan az autó visszacsapódott, és jobbra sodródott. Miután a kocsi a jobb oldali szalagkorlátnak is nekicsapódott, végül a leállósávban megállt. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban a kocsiban és a szalagkorlátban anyagi kár keletkezett. Az ügyészség a többszörös visszaeső elkövetővel szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat, és végrehajtandó börtönbüntetés mellett közúti járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

A bíróság az ügyészi indítvány szerinti joghátrányt szabott ki: a férfit egy év börtönbüntetésre, két év hat hónapi közúti járművezetéstől eltiltásra és két évi közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság döntése jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!