Frissen Fejérből

2022.05.11. 14:01

Édességet ígért neki cserébe - Gyermekkori ismerőse nevelt lányával fajtalankodott egy Fejér megyei férfi

A Fejér Megyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött, befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ismerőse 8 éves nevelt lányával többször szexuális cselekményt végzett.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pexels.com

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint a férfi a gyermek nevelőapját gyermekkora óta ismerte, majd miután 2018-ban a sértett és nevelőapja háza közelébe költözött, szorosabb kapcsolat alakult ki köztük. A vádlott rendszeresen átjárt segíteni az ismerőséhez, előfordult, hogy a gyermekre vigyázott, amíg a szülők nem tartózkodtak otthon. A férfi kihasználva a gyermek és közte kialakult bizalmi viszonyt, azt, hogy a sértett a nevelőapja barátjaként tekintett rá, 2018. szeptemberétől 2019. februárjáig a sértett otthonában vele többször szexuális cselekményt végzett. A kiskorú sértettnek mindezekért édességet ígért, továbbá megkérte arra, hogy a történtekről ne szóljon senkinek. A gyermek 2021. októberében számolt be anyjának a férfi szexuális cselekményeiről, aki feljelentést tett a vádlottal szemben. A főügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben beismerése, és a tárgyaláshoz való jogáról való lemondása esetére 12 év fegyházbüntetés kiszabását és 10 év közügyektől eltiltást indítványozott. A főügyészség indítványozta továbbá a letartóztatás fenntartását, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből való kizárást, valamint minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevekénységtől való végleges hatályú eltiltását, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!