Frissen Fejérből

2022.05.20. 09:11

Akkora erővel csapódott az energiaelnyelőbe, hogy alá szorult kocsistul a gyorshajtó sofőr Bicskénél

Szerda délelőtt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bicskei mérnöksége az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán dolgozott.

Magyar Közút

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A mozgó tereléshez kapcsolódóan a szokásos módon 100-as, majd 80-as sebességkorlátozás volt életbe léptetve az előjelző autók segítségével, ráadásul itt a vadonatúj, ledes digitális kijelzők is kint voltak, illetve a munkaterület előtt két fix, a pálya fölött található digitális kijelzőn is figyelmeztették a járművezetőket, hogy munkavégzés lesz hamarosan előttük. A munkaterületen dolgozókat egy teherautóra erősített energiaelnyelő modul védte. Egy személyautó az elsődleges vizsgálatok és becslések alapján körülbelül 150 kilométer/órás sebességgel csapódott be az eszközbe. Ennek akkora ereje volt, hogy az autó beszorult az energiaelnyelő alá. A sofőrt a Katasztrófavédelem munkatársai szabadították ki. Az autós súlyosan megsérült, de túlélte, ahogy a Magyar Közút  kollégái is. Az anyagi kár jelentős: az energiaelnyelő teljesen megsemmisült, a teherautó tengelye pedig deformálódott, de egyéb károk is keletkeztek. A vétkes sofőr egyébként a helyszínen elismerte felelősségét - tájékoztat bejegyzésében a Magyar Közút.

Friss hír, hogy péntek reggel 7 órakor az M7-esen Letenye felé, Velencénél is összetörtek egy energiaelnyelőt, egy mozgó terelésnél. A Magyar Közút kollégái jól vannak, a balesetező autó sofőrje kisebb sérüléseket szerzett a balesetben.

Idén, a pénteki esettel együtt összesen 5 energiaelnyelőt törtek össze figyelmetlen autósok a Magyar Közút kezelésébe tartozó gyorsforgalmi utakon… Vigyázzatok rájuk, biztonságuk egymás kezében van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!