Frissen Fejérből

2022.05.26. 08:44

A rendőrség felkészült a a nyári szezonra

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) 2022. május 25-én Balatonföldváron tartotta sajtótájékoztatóval egybekötött szezonnyitó értekezletét.

police.hu

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében jött létre, amely Somogy, Veszprém és Zala megyében a Balaton-parti, Fejér megyében a Velencei-tó térségében működő rendőrkapitányságok tevékenységét hivatott összehangolni. A feladatok koordinációját 2022. évben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

A szervezet elsődlegesen az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzését, felderítését, a rendőri feladatok egységes, hatékony és szakszerű végrehajtását tűzte ki célul. Ennek eredményeként szavatolja a régióban élő lakosság és az idelátogató turisták biztonságérzetét.

A szezonnyitó értekezletet Molnár Gábor r. dandártábornok, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg. A főkapitány elmondta, hogy a BKKB és a rendőrség kiemelt feladata a nyári időszakban a Balaton és a Velencei-tó térségének szélsőségektől mentes közbiztonságának garantálása. Ezt követően Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

A Bizottság soros elnöke, Pungor János r. ezredes elmondta, hogy az érintett megyék állandó lakossága mellett az ide érkező turisták óriási száma, és az idei éveben újra megrendezésre kerülő, nagy tömegeket vonzó rendezvények is feszes szolgálatellátást igényelnek.

A 2022. évi szezon rendőrségre háruló feladatait dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy határozta meg az állomány számára. A vezérőrnagy kiemelte, hogy a világjárványt követően a megszokottnál is több turista várható a térségbe, amire meghatározó figyelmet kell fordítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!