Frissen Fejérből

2022.05.06. 10:29

A dunaújvárosi bíróság elmarasztalta az embercsempészt, akit az M6-os autópályán fogtak el a rendőrök

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kezdeményezése alapján a bíróság gyorsított eljárás keretében marasztalta el az ukrán embercsempészt, akit 2022. május 3-án fogtak el a rendőrök.

Főügyészség

Forrás: police.hu

A vád szerint a 39 éves férfi ismeretlen személlyel megállapodott, hogy pénzért segítséget nyújt illegális bevándorlóknak nyugat-európai úticéljuk eléréséhez. 

A megbízótól telefonon kapott GPS koordináták alapján 2022. május 3-án reggel a déli határ környékén lengyel rendszámú autójába négy török állampolgárt vett fel, akik több embercsempész segítségével a zöldhatáron keresztül érkeztek Magyarországra.

Az illegális bevándorlók fejenként 4500 eurót helyeztek letétbe külföldi biztosítóknál Németországba történő eljuttatásukért.

A férfi kocsijában az illegális bevándorlókkal Budapest irányába indult, azonban a délutáni órákban az M6 autópálya besnyői pihenőjében a rendőrök igazoltatás alá vonták, és cselekménye miatt őrizetbe vették.

Az ügyészség többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé, és felfüggesztett börtönbüntetés mellett a kiutasítására tett indítványt.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a férfit két évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette, és négy évre kiutasította az országból. A bíróság a bűncselekmény elkövetéséhez használt autó elkobzását is elrendelte.

A bíróság döntése jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!