Frissen Fejérből

2022.05.13. 14:24

92 éves asszonyt fosztott ki két nő Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt vádat emelt azzal a két nővel szemben, akik 2021. július 26-án, Dunaújvárosban egy 92 éves asszonytól eltulajdonítottak 100.000,- Ft-ot.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsított és védője fellebbezett a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint a vádlottak délután a sértett dunaújvárosi lakásába becsengettek a kaputelefonon, a sértett testvérének a nevén mutatkoztak be, így az idős asszony a lépcsőház ajtaját kinyitotta. Az egyik vádlott a konyhában kozmetikai szerek árusításának látszatával elterelte az idős nő figyelmét, amíg a társa a lakás nappalijában, a szekrényben tárolt kézi táskából eltulajdonított 100.000,- Ft készpénzt, majd a lakásból sietősen távoztak. Az eltulajdonított 100.000,- Ft az eljárás befejezéséig nem térült meg. Az ügyészség vádiratában a két nővel szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!