Frissen Fejérből

2022.04.29. 10:59

Több lakót a tűzoltók mentettek ki egy dunaújvárosi lakástűznél

Társasház tetőtéri lakásában keletkezett tűz április 28-án délben Dunaújvárosban. A fürdőszobában egy hűtő-fűtő klímaberendezés gyulladt ki, a lángok az előszobára is átterjedtek. A város hivatásos tűzoltói két irányból fojtották el a lángokat.

Katasztrófavédelem

Forrás: Katasztrófavédelem

A három emeletes épület előtt az emelőkosaras járműből oltották a tetőteret, a lépcsőházon át pedig egy vízsugárral mentek be az égő lakásba. Az oltással párhuzamosan a zárt folyosóról nyíló másik három lakásból egy-egy embert mentettek ki az egységek. Az utómunkálatokban a solti hivatásos tűzoltók is részt vettek, és néhány négyzetméteren a társasház cserépfedését is megbontották, hogy a kisebb beizzásokat megszüntessék. 

Forrás: Katasztrófavédelem

A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok a százhatvanöt lakásos épület tetőszerkezetére nem terjedtek át. A kigyulladt lakásban egy embert tartózkodott, aki az egységek kiérkezése előtt kimenekült. A tűz keletkezésének pontos körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja - tájékoztat a Katasztrófavédelem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!