Felháborító

2022.04.29. 12:30

Szexuális cselekményt végzett felesége kiskorú rokonával egy fehérvári férfi

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pexels.com

A Fejér Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött, akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt azzal a székesfehérvári 49 éves férfival szemben, aki kihasználva a felesége unokahugának akaratnyilvánításra képtelen állapotát, vele többször szexuális cselkeményt végzett. 

A vádirat szerint a férfi 2015-ben ismerkedett meg házastársával, a családi összejöveteleken pedig kapcsolatba került a kiskorú sértettel. A sértett erősen kötődött nagynénjéhez és családjához, elfogadta véleményüket, ily módon befolyásuk alatt állt. A férfi 2017. június 18-án arra kérte a sértettet telefonon, hogy találkozzanak, amelybe a sértett beleegyezett, mivel nagynénje kutyájával akart játszani. A férfi megkérte a sértettet, hogy menjen vele a ház alagsorában lévő pincébe, majd kihasználva a sértett akaratnyilvánításra képtelen állapotát, rokoni, családi viszonyukból, életkori különbségükből eredő befolyását, vele szexuális cselekményt végzett. A vádlott ezt követően még 2020. februárjában és márciusában is hasonló cselekményt végzett a sértettel, amelyről a kiskorú a szüleinek nem mert beszámolni. A vádlott 2021. március 21-én telefonon ismét felvette a kapcsolatot a sértettel, azonban az üzenetváltást észlelte a felesége, így a cselekménye lelepleződött. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást indítványozott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!