Frissen Fejérből

2022.04.27. 15:08

Letartóztatásba került a férfi, aki bezárta a lakásba volt párja gyerekét

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített személyi szabadság megsértése, zaklatás vétsége és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki zaklatta egykori párját, és betört a lakásába, mert nem tudta elfogadni a szakítást.

Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a 28 éves férfi, miután párja szakított vele, 2022. április 23-án az utcán a nő nyolc éves gyermeke jelenlétében egy gázriasztó fegyverrel megfenyegette egykori párját, hogy megöli. Ugyanezen a napon a délutáni órákban betört a nő lakásába, ahol otthon tartózkodott a sértett 15 éves lánya, és egy magával vitt eszközzel megrongálta a lakás berendezési tárgyait. 

A férfi mintegy 100.000,-Ft rongálási kárt okozott, majd távozása előtt kulccsal a kiskorú lányra zárta az ajtót, aki így a lakásból kijönni nem tudott, telefonon kért segítséget. Az ügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozással tett indítványt a férfi letartóztatására, aki folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el cselekményeit. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!