Frissen Fejérből

2022.04.19. 14:59

Letartóztatásba került a Csákberényben elfogott két embercsempész

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta két moldáv férfi letartóztatását, akik összesen 30 illegális bevándorlót fuvaroztak Magyarország területén.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a 42 és az 50 éves embercsempészek 2022. április 16-án ismeretlen helyen két francia rendszámú autóba - amelyek hét fő szállítására voltak alkalmasak – 25 szír és 5 török állampolgárt vettek fel, hogy őket pénzért Ausztriába szállítsák. A lesötétített üvegű kocsikban a bevándorlók egymás ölében vagy a csomagtartóban ültek, és szellőztetés, víz, élelem, valamint megállás nélkül utaztak több órán át. Az egymás mögött haladó két kocsit a móri rendőrök Csákberényben ellenőrzés alá vonták, így a két férfi cselekménye lelepleződött. A gyanúsítottak külföldi állampolgárok, Magyarországon lakó- és tartózkodási hellyel nem rendelkeznek, ezért vonatkozásukban megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válnának, továbbá a bizonyítást veszélyeztetnék. Ezen felül az eljárás során beszerzett adatok alapján a bűnismétlés veszélye is felmerült esetükben. A Székesfehérvári Járásbíróság mindkét férfi letartóztatását elrendelte egy hónapra az ügyészi indítvány szerint. A bíróság döntése ellen a terheltek és védőik fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!