Frissen Fejérből

2022.04.21. 14:22

Kivégezte kiskutyáit egy Fejér megyei férfi, hat hónapot tölthet a rácsok mögött

A Bicskei Járásbíróság az ügyészség mértékes indítványa szerint hat hónap börtönre ítélte a férfit, aki kutyái négy hetes kölykeit pusztította el.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsított és védője fellebbezett a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A vád szerint a 41 éves elkövető németjuhász kutyáinak 2021 novemberében négy kölyke született. A férfi a kiskutyákra nem tartott igényt, ezért 2021. december 12-én a kölykök közül hármat kegyetlenül elpusztított, majd tetemüket elásta az udvaron egy gödörbe. Az állatok közül egy még életben volt, amikor a férfi elásta, így neki különös szenvedést okozott. A bíróság előkészítő ülésen többszörösen minősített állatkínzás bűntettében mondta ki a férfi bűnösségét, aki a vád szerint beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság az ügyészség által indítványozott hat hónap börtönbüntetésre és egy évi közügyektől eltiltásra ítélte a büntetett előéletű férfit. A bíróság döntése jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!