Frissen Fejérből

2022.04.20. 17:43

Kilenc migránsnak nyújtott segítséget egy grúz embercsempész

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a grúz embercsempészt, aki 9 afgán, illetve török állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsított és védője fellebbezett a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A férfi 2022. január 27-ét megelőzően ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy 5000 euro fejében Magyarországra illegálisan érkező külföldiek szállításához segítséget nyújt nyugat-európai céljuk elérése érdekében. A vádlott 9 – magát afgán és török állampolgárnak valló – személyt vett fel gépkocsijába és azzal Mezőfalva és Nagyvenyim érintésével Ausztria felé indult. A férfi a szállításért járó ellenszolgáltatást abból a pénzből kapta volna meg, amelyet a szállított személyek különböző biztosítóknál letétbe helyeztek. A vádlott a szállításért személyenként 500 dollárt kért. A rendőrség a férfit a dunaföldvári hídnál megkísérelte ellenőrzés alá vonni, azonban nagy sebességgel tovább hajtott, majd hirtelen lefékezett, megállt, a gépkocsiból kiugrott és az erdőbe menekült. A rendőrök a férfit elfogták, cselekményét leleplezték.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a férfit 2 év szabadságvesztés büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet fellebbezés hiányában jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!