Frissen Fejérből

2022.04.08. 14:31

Két hónapnyi járást fél évnyi zaklatás követett, sokakat félemlített meg a dunaújvárosi férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség többrendbeli zaklatás vétsége miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki nem tudta elfogadni a párjával való szakítás tényét, ezért hónapokon át zaklatta volt barátnőjét és a férfit, aki védelmére kelt.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsított és védője fellebbezett a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A nyomozás adatai szerint a dunaújvárosi férfi a két hónapig tartó párkapcsolat megszakadását követően egykori barátnőjét szinte napi rendszerességgel megleste, követte gyalogosan és kocsival, több esetben feltűnt otthona és a munkahelye környékén, sőt volt párja édesanyja lakóhelyének közelében is. A férfi telefonhívásokkal és üzenetekkel is háborgatta egykori párját. A férfi fél éven át tartó zaklató magatartása a sértettben komoly félelmet keltett, egy idő után már csak kísérettel mert az utcára menni, és többször kért baráti, valamint rendőri segítséget. Az elkövető később azonban azt a férfit is háborgatni kezdte munkavégzése közben, aki egy alkalommal volt párja védelmére kelt. A zaklató a gépkocsivezető oktatóként dolgozó férfit többször követte autóval, folyamatosan provokálta őt, egy alkalommal pedig az autójára rá is csapott. Az ügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta a férfi letartóztatását, aki ugyanilyen cselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés és más büntetőeljárás hatálya alatt állva valósította meg a bűncselekményeket. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést. A döntés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!