Kiskorúra támadtak gereblyével, lapáttal

2022.04.06. 11:30

Két család áll szemben a fehérvári emberölési kísérlet ügyében

Több tanút is meghallgatott a bíróság a keddi nap során emberölés bűntettének kísérlete ügyében a Székesfehérvári Törvényszéken. A vádlottak padján egy család ült, míg a tanúk sorában egy másik család mondta el az eseményeket és válaszolt a kérdésekre.

Baráth Eszter

Többen is érintettek a tavaly történt bántalmazási ügyben

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A vádirat szerint szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt a kiskorú sértett testvéreivel és ismerőseivel tartott hazafelé, amikor a vádlottak lakóházához közeledtek. A vádlottak egy napokkal korábbi eseménnyel összefüggésben élet kioltására alkalmas eszközökkel a kezükben – gereblye, szerszámnyél, lapát, kapa – mentek az utcára, miközben V. rendű vádlott a támadásra biztatta őket. A sértett és társai menekülni kezdtek, a fiatalkorú sértett viszont elesett, támadói utolérték, egyikük a nála lévő eszközzel a fejére sújtott, majd I–IV. rendű vádlottak együttesen testszerte bántalmazták. A sértettet családja orvosi ügyeletre vitte, ahonnan mentővel szállították kórházba, ahol műtét várt rá. A koponyasérülés következtében életveszélyes állapot alakult ki, gyors orvosi ellátás hiányában pedig a koponyaűri sérülés a sértett halálához vezethetett volna.

 

A tárgyalásra I–IV. rendű vádlottak letartóztatásból érkeztek, V. rendű viszont szabadlábon védekezhet. Ő a kezdési időponthoz képest 30 perccel később érkezett. A tanúmeghallgatás során a sértett, édesanyja, testvérei és más rokonai is a bíróság elé álltak. Közöttük is volt kiskorú, akinek meghallgatása alatt a vádlottak elhagyták a termet. A tanúk többsége a korábbi, rendőrségnek tett vallomását kívánta fenntartani; a feltett kérdésekre többször hangzott el a „nem tudom” és a „nem emlékszem” kifejezés válaszként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!