Tettlegességig fajult a két család vitája

2022.04.01. 07:00

Hamarosan vége a pláza előtti verekedés során benzinnel locsoló nő ügyének

Folytatódott a tárgyalás annak a nőnek az ügyében, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete a vád. Az eset még 2019-ben történt, a tárgyalási folyamat viszont még csak a közeljövőben ér a végéhez.

Baráth Eszter

Korábban több tanút is meghallgatott a bíróság, s elemezték a kamerák felvételeit is

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hosszas folyamat részeként került sor csütörtökön annak a nőnek a tárgyalására, aki a vád szerint 2019 szeptemberében több társával együtt megjelent egy székesfehérvári belvárosi bevásárlóközpont előtt, ahol saját családja és egy másik család között kialakult nézeteltérést akart rendezni. Mindkét család tagjai közül többen felfokozott állapotban voltak a helyszínen, ahol először csak szóváltás alakult ki, ami aztán tettlegességig is fajult. A vádirat szerint a nő a dulakodás során a magával vitt műanyag flakonból benzint tartalmazó folyadékot locsolt a térkőre, majd öngyújtóval meggyújtotta.

 

Ezt követően a nő a dulakodók egyik csoportjához lépett, ahol miközben az egyik sértettet leöntötte a folyadékkal, többször azt kiabálta, hogy „felgyújtalak, meghalsz”, amire a leöntött személy kihátrált a társaságból. A vádlott itt nem állt meg, egy másik sértettet is leborított, aki már akkor is a földön feküdt, a támadó pedig csak azért nem tudta felgyújtani öngyújtójával, mert azt a sértett kirúgta kezéből.

 

A tárgyalássorozat keretében korábban több tanút is meghallgatott a bíróság, és részletesen elemezték a helyszínen lévő térfigyelő kamera felvételeit, amely az eset jelentős részét rögzítette. Hamarosan befejeződhetnek a tárgyalások, és ítélet születhet a nem mindennapi dulakodás ügyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!