Köszönet és hála

2022.04.22. 12:41

Emberségből jeles - Buszmegállóban zokogó kislányt kísértek haza a gárdonyi rendőrök

Egy 11 éves kislány szülei írtak emailt a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, melyben köszönetüket fejezték ki a gyermeküknek nyújtott segítségért.

police.hu

Forrás: police.hu

Velencén, a Kis út és a Balatoni út kereszteződésében figyeltek fel a rendőrök egy kislányra 2022. április 20-án 11 óra 20 perckor, aki iskolatáskával a hátán állt a buszmegállóban, szemmel láthatóan félt és sírt. Az egyenruhások közelebb mentek a gyermekhez, aki elmondta nekik, hogy velencei általános iskolájában még nem kezdődött el a tanítás a tavaszi szünet után, ő azonban abban a hiszemben volt, hogy aznap már oktatás van. Az iskolájához érve tapasztalta, hogy ott nem tartózkodik senki. Ezt követően a buszmegállóba ment, ahova csak délután érkezik az első busz, amellyel Sukoróra haza tudna menni. Hozzátartozóival nem tudta a kapcsolatot felvenni, ezért gondolta, megvárja a délutáni járatot.

Nagy Zoltán rendőr törzsőrmester és Jankovics Viktor rendőr főtörzsőrmester azonban egy percet sem vártak, és a gyermeket beültették szolgálati autójukba, majd adategyeztetést követően hazaszállították otthonába, ahol nővérének átadták. A rendőrök nem mulasztották el a kislány szüleinek értesítését sem, és az édesanyát telefonon tájékoztatták az esetről.

A szülők nemcsak élő szóban, de írásban is köszönetüket fejezték ki az egyenruhások tevékenységéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!