Frissen Fejérből

2022.04.22. 18:20

Autóbontásból származó hulladékot engedély nélkül tárolt egy férfi

A Sárbogárdi Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Sárbogárdon autók bontásából származó hulladékot tárolt engedély nélkül egy másik személy ingatlanán.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi 2021. június 29-én ismerőse ingatlanán szétbontott egy korábban megvásárolt személygépkocsit. A jármű ajtóit, valamint a sárkeresztúri ingatlanán tárolt két további jármű darabjait az ismerősével szállította Székesfehérvárra, amikor a rendőrök ellenőrzés alá vonták.

A vádlott ismerőse ingatlanán engedély nélkül hulladékgazdálkodási tevékenységet folytatott, gépjármű bontásával foglalkozott. A tárolt hulladékok kisebb része veszélyes hulladék volt. A bontás helye nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, nem vízzáró felületen történt, hanem részben a talaj felszínén, ezért a talaj motorbenzinnel és kenőanyaggal szennyeződött. A férfi a bontott járművet elszállította, ily módon a jogellenes tevékenységét megszüntette.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!