Frissen Fejérből

2022.04.26. 15:08

A bíróság döntése jogerős: újabb embercsempészt utasítottak ki az országból

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádja alapján a bíróság előkészítő ülésen marasztalta el a török embercsempészt.

Főügyészség

A gyanúsított és védője fellebbezett a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A vád szerint az 57 éves férfi ismeretlen személyekkel megállapodott, hogy pénzért segítséget nyújt illegális bevándorlóknak nyugat-európai úticéljuk eléréséhez. 

A megállapodás szerint 2021. augusztus 8-án a késő esti órákban négy illegális török bevándorlót vett fel bolgár rendszámú autójába, akiket fejenként 2.000 Euróért Ausztriába kívánt szállítani. 

A férfit az osztrák határ irányába tartó útja során az M7 autópályán a NAV járőrei ellenőrzés alá vonták, így cselekménye lelepleződött.

A letartóztatásban lévő terhelttel szemben az ügyészség többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt emelt vádat, melyben mértékes indítványt tett.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyben előkészítő ülést tartott, ahol a férfi vád szerint beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság az ügyészség mértékes indítványa szerint két évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette, és négy évre kiutasította az országból.

A bíróság döntése jogerős.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!