Frissen Fejérből

2022.03.29. 15:49

Megrongálta élettársa telefonját egy férfi Ercsiben, mert a nő szakítani akart

A Székesfehérvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt a férfival szemben, aki az utcán lökdöste élettársát, és széttörte telefonját, mert el akart költözni tőle.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Ügyészség

A vád szerint a 31 éves férfi 2020. július 1-jén dél körül Ercsiben egy társasház előtt vitatkozott párjával, majd többször meglökte őt, miután közölte, hogy el akar költözni tőle. Ezután a férfi indulatában a nő mobiltelefonját földhöz vágta. 

Cselekménye – melynek a kiérkező rendőrök vetettek véget – alkalmas volt arra, hogy a járókelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen, így cselekménye garázdaságnak minősül.

Mivel a nő a férfi hozzátartozója, rongálás bűncselekménye miatt felelősségre vonására kizárólag akkor kerülhetett volna sor, ha ezt a nő kifejezetten kéri, vagyis magánindítványt terjeszt elő vele szemben. 

Mivel a nő nem kérte élettársa megbüntetését, az eljárás tárgyát kizárólag a közvádra üldözendő garázdaság bűncselekménye képezi.

Az ügyészség ezen bűncselekmény tárgyi súlya miatt lehetőséget látott a további bírósági eljárás mellőzésére, és az eljárás egy éves feltételes ügyészi felfüggesztéséről rendelkezett. Ennek lényege, hogy amennyiben az elkövető az egy év alatt nem követ el újabb bűncselekményt, akkor az eljárás megszüntetésre kerül.

Mivel azonban a férfi újabb bűncselekményeket követett el, az ügyészség vádat emelt vele szemben, és tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!