Frissen Fejérből

2022.03.31. 11:34

Letartóztatták a korábban megszökött embercsempészt

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a montenegrói férfinak a letartóztatását, aki 2021. július 6-án 8 szírnek nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez, majd a rendőri ellenőrzés alól kivonta magát.

Főügyészség

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi és társa ismeretlen személyekkel megállapodott abban, hogy Magyarország területére illegálisan belépő külföldi állampolgároknak segítséget nyújtanak az államhatár jogellenes átlépéséhez, nyugat-európai úti céljuk eléréséhez.

A rendőrök 2021. július 6-án, éjjel a Dunaújváros, M6-os autópálya lehajtójánál ellenőrzés alá akarták vonni a férfit, aki az általa vezetett kisbuszban 8 szírt szállított. A férfi az ellenőrzés alól úgy vonta ki magát, hogy a buszból kiugrott, elfutott, társával ismeretlen helyre távozott.

A férfival szemben a büntetőeljárás felfüggesztése mellett nemzetközi elfogatóparancs kibocsátása történt. 2021. december 20-án a gyanúsítottat Németországban elfogták és kiadták a magyar hatóságoknak.

A férfi a rendőri ellenőrzés elől megszökött, nemzetközi elfogatóparancs útján került kézre, így vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll. Vonatkozásában a bizonyítás megnehezítésétól is lehet tartani, mivel még a társa szökésben van.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 2022. április 26-áig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntése fellebbezés hiányában végleges.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!