Frissen Fejérből

2022.03.28. 11:38

Lakásvásárlás ürügyén fosztottak ki egy idős férfit Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett kifosztás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik Dunaújvárosban lakásvásárlás ürügyén egy idős férfi lakásából készpénzt vittek el.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsított és védője fellebbezett a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint a terheltek 2020. június 23-án Dunaújvárosban azzal a valótlan ürüggyel keresték meg a 90 éves férfit, hogy megszeretnék vásárolni a tulajdonában lévő másik ingatlanát. A vádlottak megtekintették az eladó lakást, majd a sértett lakásába mentek, ahol 7.000,- Ft-ot vettek magukhoz, amelyet az idős férfi csak távozásukat követően vett észre. A vádlottak 2020. június 27-én ismét felkeresték a sértettet a lakásán az adásvétellel kapcsolatos kérdések megbeszélése érdekében. Amíg az egyik vádlott elterelte a sértett figyelmét, a másik vádlott többször a mosdóba és a konyhába ment, majd a konyhából 7.000 ,- Ft-ot, a nappaliban lévő szekrényből 200.000,- Ft-ot vett magához, majd sietve távoztak. Az összesen eltulajdonított 214.000,- Ft az eljárás során nem térült meg. Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, vagyonelkobzást, továbbá a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!