Csalás

2022.03.18. 13:00

Élettársa bankkártyájával fogadott sporteseményekre egy seregélyesi férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a 29 éves férfival szemben, aki 2018. májusában és júniusában élettársa bankkártyájának adatait felhasználva fogadott sporteseményekre.

Fejér Megyei Főügyészség

Bankkártyás fizetésnél nincs szükség adatrögzítésre Fotó: Kallus György

A vádirat szerint a férfi 2018. május 28. és 2018. június 5. napja között, Seregélyesen az élettársa korábban megadott bankkártyájának adatait felhasználta azért, hogy a sértett tudta nélkül sporteseményekre fogadjon egy internetes oldalon. A vádlott a bankkártyát hatszor használta fel jogosulatlanul, amellyel összesen 55.000 Ft kárt okozott élettársának, akit a bank a bejelentést követően kártalanított.


 

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben az eljárást feltételesen felfüggesztette és előírta, hogy a férfi a bank részére térítse meg az okozott kárt, azonban kötelezettségét nem teljesítette.


 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben - tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés  kiszabását és vagyonelkobzást indítványozott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!