Frissen Fejérből

2022.03.23. 15:00

Dulakodás közben törték be egy fehérvári buszmegálló üvegét

A Székesfehérvári Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt vádat emelt azzal a testvérpárral szemben, akik egy székesfehérvári buszmegállóban dulakodtak egymással és betörték a buszmegálló üvegtábláját.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádlottak egyike 2020. március 11-én ittas állapotba került, majd az egyik helyi buszmegállóban szóváltásba keveredett testvérével. A vita során a vádlottak kihívóan közösségellenes erőszakos indulatukban dulakodni kezdtek. Lökdösték egymást, majd az egyik vádlott a buszmegálló üvegén átesett és az üveg kitörött. A testvérek ezt követően tovább veszekedtek, ismét összeverekedtek, amelynek során mindketten átestek a buszmegálló másik üvegtábláján is, amely szintén kitörött. A rongálással okozott kár mintegy 202.000 Ft volt, amely nem térült meg.


A testvérek cselekménye alkalmas volt arra, hogy a környéken tartózkodókban félelmet, megbotránkozást keltsen.


Az ügyészség vádiratában a terheltek egyikével szemben a korábban más ügyben alkalmazott próbára bocsátás megszüntetését és közérdekű munka büntetés kiszabását, a másik vádlottal szemben pedig próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!