Frissen Fejérből

2022.03.31. 16:05

Csoportosan raboltak ki egy férfit Székesfehérvár belvárosában

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik 2022. március 28-án, Székesfehérváron, a belvárosban harmadik társukkal erőszakkal kiraboltak egy férfit.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak este, harmadik társukkal kihasználva a sértett ittas állapotát a ruházatát átkutatták. Az egyik gyanúsított a férfit a mellkasán meglökte, amitől a földre esett. A földön fekvő sértettet mindhárman körbevették, együttesen megakadályozták, hogy a földről felkeljen, majd a gyanúsítottak egyike a sértettet a  felsőtestén megrúgta, fölé hajolva ruházatát átkutatta, közben az arcán is megütötte. A gyanúsítottak eltulajdonították a férfi baseball sapkáját, valamint ruházatából összesen 9.500,- Ft készpénzt, amelyet egymás között elosztottak. 

 

Az ügyészség mindkét őrizetben lévő gyanúsított letartóztatására indítvány tett a bűnismétlés veszélyére hivatkozással.

 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint egy hónapra elrendelte a 45 és a 23 éves férfiak letartóztatását.

A fiatalabb elkövető és védője elfogadta, míg az idősebb férfi megfellebbezte a bíróság döntését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!