Frissen Fejérből

2022.02.28. 11:59

Több alkalommal bántalmazta szexuálisan 3 éves nevelt lányát egy fehérvári férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az élettársa kislányát fizikálisan bántalmazó, szexuálisan zaklató férfi büntetésének a helybenhagyására tett indítványt.

Győri Fellebbviteli Főügyészség

Forrás: pexels.com

Az ítélet szerint a férfi és az élettársa 2020 júliusától közösen nevelték egy székesfehérvári ingatlanban a nő 2017 áprilisában született lányát. A férfi jó kapcsolatot alakított ki a gyermekkel, aki őt apának szólította. A férfi azonban visszaélt a kislány bizalmával, és kihasználta az édesanya távollétét, a gyermekkel több alkalommal szexuális cselekményt végzett. Többször durván bántalmazta is a gyermeket, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi magatartása következtében a kislány pszichés és szexuális fejlődése is sérült. A gyermeket 2020 novemberében kiemelték a családból, nevelőszülőnél helyezték el.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

 Az ítéletet a férfi tudomásul vette, védője a szexuális cselekmény alóli felmentés és enyhítés érdekében fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint – figyelemmel a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriságára – szükséges és indokolt a kiszabott büntetés.

Az eljárás másodfokon, a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!