1-5 éves büntetési tétel

2022.02.17. 15:51

Tényleges börtönbüntetést kaphat egy Fejér megyei férfi engedély nélküli autóbontás miatt

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt, és börtönbüntetést kér arra a férfira, aki engedély nélkül bontott autókat háza udvarán.

A vád szerint a 44 éves férfi 2018-ban költözött be jenői házába, majd folyamatosan vásárolt roncsautókat, amelyeket az udvarán bontott.

Ezen tevékenységét a férfi engedély és képesítés nélkül, nem az előírásoknak megfelelően végezte, amellyel jelentős mennyiségű hulladékot halmozott fel háza körül.

Mivel a bontott autókból kiszerelt egyes alkatrészek, illetve az akkumulátorok anyagtartalmuk miatt veszélyes hulladéknak minősülnek, a férfi cselekményével 1-5 éves büntetési tételű minősített bűncselekményt követett el.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség arra az esetre, ha a terhelt beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a vádban mértékes indítványt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!