Frissen Fejérből

2022.02.02. 14:00

Januárban tizenegy kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat Fejér megyében

A lerakódott égéstermék izzott egy családi ház kéményében február elsején éjszaka Alcsútdobozon. A helyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki elsőként a helyszínre, és a cserépkályhából kikotorták a maradék tüzelőanyagot, majd a bicskei önkormányzati tűzoltókkal közösen megszüntették az izzást a füstelvezető belső falán.

Katasztrófavédelem

Forrás: Illusztráció: sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

Fejér megyében idén januárban összesen tizenegy kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat. Az ilyen esetek leggyakoribb oka, ha a füstelvezető nincs megfelelően kitisztítva és a kémény belső falára lerakódott korom és kátrány meggyullad. Szilárd tüzelés esetén évente egy alkalommal javasolt a kémények ellenőrzése, amely a lakosság részére ingyenes, ha az adott ingatlanon nincs bejegyezve semmilyen vállalkozás. Azokhoz, akik családi házban élnek, a kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglalt. Ennek érdekében Fejér megyében a Kémény Zrt-hez fordulhat a lakosság. A kéményseprő télen is el tudja végezni a kémény ellenőrzését, és ha szükséges, a tisztítását. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy a kéményellenőrzés napján ne fűtsünk be, hogy a kéményseprőnek ne forró környezetben kelljen dolgoznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!