Frissen Fejérből

2022.02.18. 11:34

Hónapokon keresztül zaklatta szexuálisan élettársa kiskorú gyermekét

A Fejér Megyei Főügyészség minősített szexuális erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint nevelt lányával szexuális cselekményt végzett.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A nyomozás adatai szerint a férfi 2020. nyarától 2022. januárjáig, egy Fejér megyei  településen otthonukban, illetve egy lakókocsiban az élettársa 10 éves gyermekével  többször szexuális cselekményt végzett.  

A férfi a három nevelt kiskorú gyermeke jelenlétében az élettársával rendszeresen éjszaka  veszekedett, a gyermekek pihenését zavarta, amely miatt rendőri intézkedés is történt. A  gyanúsított a kiskorúakkal durván beszélt, trágár szavakat használt, szidalmazta őket. Élettársával a gyermekek neveléséből és felügyeletéből adódó kötelességüket elhanyagolták, megfelelő élelmezésükről, ellátásukról nem gondoskodtak, amellyel a  kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztették.  

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, - amely 5 évtől 22 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés - alaposan lehet tartani a férfi  szökésétől, elrejtőzésétől. A gyanúsított a cselekményt a vele egy háztartásban élő, nevelt  kiskorú gyermeke sérelmére követte el, így a kiskorú tanúk jogellenes befolyásolásával,  tárgyi bizonyítékok elrejtésével a bizonyítás megnehezítésének a veszélye fennáll. Az  elkövetés időben elhúzódó voltára figyelemmel a bűnismétléstől is alaposan tartani lehet.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a  gyanúsított letartóztatását, a döntés fellebbezés hiányában végleges - tudtuk meg a Fejér Megyei Főügyészségtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!