Frissen Fejérből

2022.02.17. 15:35

Fejér megye lordjai? - Elképesztő száguldásokat rögzítettek a rendőrök

A szabályok nem véletlenül vannak. Ezt egyesek azonban úgy is képesek értelmezni, hogy azért, hogy megszegjék őket.

feol.hu

Forrás: Shutterstock.com

Tegyük a szívünkre a kezünket, biztos előfordult már, hogy adott napon, a mi lábunk is nehezebb lett a gázpedál fölött. Ha szerencsénk volt, nem sérült meg senki és csekk sem érkezett. Léteznek azonban olyan megmagyarázhatatlan jelenségek, olyan renitens gyorshajtók, akik valószínűleg Forma 1-es versenypályaként tekintenek Fejér megye közútjaira. Más magyarázatot ugyanis nehezen találhatunk arra, ha valaki, lakott területen belül, a megengedett 50 km/órás sebességet bőven meghaladva, 129 km/órás sebességgel vágtázik át az egyik Fejér megyei településen. Valami egészen szürreális, még csak belegondolni is. Ezek után, mire számíthatunk lakott területen kívül? A rendőrség eddigi legnagyobb fogása januárban egy olyan sofőr volt, aki a megengedett 110 km/óra helyett, 210 km/órával suhant el a sebességmérő eszközök közelében.

A rendőrség tapasztalatai szerint nincs olyan közút Fejér megyében, amit ne érintene sebességtúllépés. A baleseti adatokra figyelemmel, a kijelölt útszakaszokon végzett sebességmérések során rendszeresen, szinte minden esetben történik jogsértőkkel szembeni intézkedés. A sebességhatárok túllépése nem csak balesetveszélyes, de igen drága mulatság is. 

Hogy mennyire? A VG kikérte az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK) a VÉDA közúti intelligens kamerahálózat tavalyi évre vonatkozó adatait. Ezekből kiderül, hogy 2021-ben 394 ezer bírságot szabtak ki, összesen 13,6 milliárd forint értékben, tehát egy szabálytalanság átlagosan 34 510 forintba került. A dolog érdekessége, hogy a tavalyi év első felében 125 ezer bírság került kiszabásra, tehát a fennálló 269 ezer bírságot, megduplázva az első féléves adatokat, az év második felében termelték ki a gyorshajtók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!