Frissen Fejérből

2022.02.13. 07:00

Az életükért futottak kislányukkal: a lángok martalékává vált az ercsi család otthona

Kislányával együtt menekült a tűz elől az a család, amelynek leégett az otthona egy része Ercsiben február 6-án, vasárnap este. A kisvárosban gyűjtést szerveztek, szerencsére sokan akarnak segíteni a bajbajutottakon.

Kecskés Zoltán

Forrás: Önkormányzat

Az első vizsgálatok alapján egy elektromos zárlat okozta a tüzet: előbb a műhely gyulladt ki, amelyben festékesvödröket tároltak, innen a tűz átterjedt a száz négyzetméteres vályogház tető­szer­kezetére. Az érdi és a pusztaszabolcsi hivatásos, valamint a százhalombattai létesítményi tűzoltók érkeztek a helyszínre, két vízsugárral kezdték oltani a lángokat. 

A tűz brutális pusztítást végzett, az ingatlan lakhatatlanná vált. Információink szerint akár több mint 10 millió forintra is rúghat a kár. 

„Szívszorító látvány volt, ahogyan a család a hideg esős időben próbálja válogatni a megmaradt ruhákat, háztartási eszközöket. Eddigi életük munkája vált a tűz martalékává” – olvasható ercsi polgármesteri hivatalának felhívásában, melyben kéri a lakosság segítségét. Az emberek pedig összefogtak, azon belül is a József Attila utca lakói mutattak elsőként példát, akik nem hagyták és hagyják magukra a bajba jutott családot. Mint megtudtuk, szerencsére volt biztosítás a házra, és jelenleg a szakemberekre várnak, hogy felmérjék a pontos veszteségeket. 

– Az utcabeliek ismét bebizonyították, hogy egymásra figyelő, együttérző, segítőkész emberek közösségét alkotják, akik jóban-rosszban összetartanak, s nem nézik tétlenül mások baját. Már a tűzeset másnapján megmozdultak a lakók, folyamatosan álltak a kapuban adományaikkal, ki-ki a maga pénztárcájához mérten, vagy éppen amire szükség volt. A füst és az oltáshoz használt víz miatt a család valamennyi ruhája használhatatlanná vált, ezért valaki papucsot, cipőt vagy éppen tréningruhát, kabátot ajánlott fel. Többen a lomok eltakarításában, míg mások a költözésben vettek részt, hogy a család ne maradjon fedél nélkül. Egy kétszobás lakásban tudják meghúzni magukat, amíg helyzetük rendeződik. Reméljük, erre mielőbb sor kerülhet! – mondta el lapunknak Kovács Anikó, a család jó barátja és szomszédja, aki hozzátette, szerencsére felajánlás érkezik bőven, az itt élők mellett a vállalkozók is összefogtak: a Vertikál Zrt. például a törmelékek s a keletkezett szemét díjmentes szállításában segédkezik, mások szakértelmükkel igyekeznek részt venni a helyreállításban. Mint mondta: – Szívet-lelket melengető érzés megtapasztalni ezt az összefogást! Egy mindenkiért, mindenki egyért! 

Forrás: Önkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!